nl en

di4 okt

Symposium Onderwijs & intelligente technologie

Eind september publiceerde de Onderwijsraad een verkenning over de invloed van intelligente technologie op het onderwijs. Naar aanleiding hiervan organiseert de Onderwijsraad het symposium Onderwijs & intelligente technologie.
Tijdens het symposium brengt de raad de inzichten uit de verkenning samen met inzichten uit recente rapporten van andere organisaties over de inzet van intelligente technologie in het onderwijs.

Bureau &MAES verzorgt het dagvoorzitterschap bij dit symposium.

Den Haag

15.30 -17.30 uur

do6 okt

Zeeuwse Cultuurdag

Tijdens de eerste succesvolle cultuurdag stond ontmoeting centraal. De tweede cultuurdag noemen we de ‘Grote vergadering’ naar Gents voorbeeld.

We nodigen je uit om in ronde tafelgesprekken met elkaar in gesprek te gaan over een gepitcht onderwerp. Onderwerpen als vernieuwing en verbreding in het kader van de ontwikkelagenda (provincie Zeeland), arbeidsmarkt/fair practice (kunstenaars/ZZP ers), duurzaamheid/inclusie (Raad voor Cultuur), Middelburg 2033 (gemeente Middelburg), samenwerking Vlaanderen (Gents Kunstenoverleg) komen aan bod.

Bureau &MAES verzorgt het dagvoorzitterschap bij de cultuurdag.

De Stenge, Stengeplein 1, Heinkenszand

09.00 - 17.00 uur

za8 okt

NL Vitaal Landelijk 2022

JOGG en NL2025 slaan de handen weer ineen en organiseren op 8 oktober 2022 de 3e editie van NLvitaal landelijk – Samen voor een gezonde jeugd. Die dag komen staatssecretaris Maarten van Ooijen (VWS), wethouders en bestuurders samen met leiders vanuit bedrijfsleven, wetenschap, onderwijs, sport en cultuur – én natuurlijk jongeren – met als doel tot gezamenlijke acties en concrete maatregelen te komen om de gezonde keuze de makkelijkste te maken.

Ruben Maes is dagvoorzitter bij deze bijeenkomst.

Werkspoorkathedraal, Tractieweg 41, Utrecht

12.00 - 16.30 uur

vr14 okt

Week van de Gezonde en Kansrijke Start – 10 t/m 14 oktober 2022

Hoe geven we kinderen een goede uitgangspositie voor de rest van hun leven? Dat is de kernvraag voor de aanpak waarmee de gemeente Amsterdam haar jongste inwoners een veilige, gezonde en kansrijke toekomst wil bezorgen. Met het programma Gezonde en Kansrijke Start investeert de gemeente in de eerste duizend dagen van het leven (vanaf de conceptie totdat een kind ongeveer twee jaar oud is), waarin de basis voor die toekomst wordt gelegd. De aanpak richt zich op het zo goed mogelijk ondersteunen van (aanstaande) ouders, door professionals en informele ondersteuners op het gebied van zorg en sociale voorzieningen bij elkaar te brengen. 

Om die samenwerking te versterken organiseert het programmateam van 10 t/m 14 oktober 2022 de Week van de Gezonde en Kansrijke Start Amsterdam. Bureau &MAES adviseert over de opzet van de week en de invulling van het inhoudelijke programma en verzorgt de gespreksleiding bij de drie stadsdeelbijeenkomsten en de slotconferentie. 

 

Amsterdam en online

wo2 nov

NP Regionale Energiestrategie Congres

Na de succesvolle en drukbezochte editie van afgelopen jaar, organiseert NP RES ook dit jaar in november weer een landelijk RES-congres. Als betrokkene bij energietransitie en de RES moet je daar bij zijn!

Bureau &MAES verzorgt het dagvoorzitterschap bij dit congres.

vr4 nov

Event Code Diversiteit en Inclusie

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich thuis voelt in de kunst en cultuur? Met die vraag in het achterhoofd reflecteren meer dan 150 betrokkenen uit de culturele sector op 4 november 2022 op de diversiteit en inclusiviteit van de sector. Die dag viert de Code Diversiteit en Inclusie haar derde verjaardag en is het tijd om in de spiegel te kijken: lukt het de culturele sector om diverser en inclusiever te worden? Welke stappen zijn er nog te zetten om de sociale toegankelijkheid van de instellingen en het culturele aanbod te vergroten? En hoe kunnen alle betrokkenen er (samen) voor zorgen dat iedereen zich welkom en thuis voelt in een museum, theater, broedplaats of atelier? 

 Op vrijdag 4 november 2022 zijn dat in Theater Zuilen in Utrecht dé vragen tijdens het Event Code Diversiteit en Inclusie. Ook worden die dag de &Awards uitgereikt, door o.a. staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu. Bureau &MAES adviseert over de opzet van het event en de invulling van het programma, en verzorgt op de dag zelf de programmabegeleiding.

Theater Zuilen, Utrecht

do17 nov

Rijkswaterstaat Marktdag – 7 t/m 11 en 17 november 2022 

Hoe blijven we investeren in innovatieve oplossingen voor de infrastructuur en tegelijkertijd werken aan aanleg en onderhoud van bruggen, wegen en sluizen? In een onvoorspelbare tijd met onder meer de oorlog in Oekraïne, de stikstofproblematiek en de krapte op de arbeidsmarkt? Dit soort vragen zijn voer voor de Marktdag, waarop Rijkswaterstaat en marktpartijen met elkaar in gesprek gaan over de ontwikkelingen, kansen en uitdagingen om Nederland veilig, leefbaar en bereikbaar te houden. 

De Marktdag 2022 vindt plaats op 17 november 2022 en bekijkt vanuit de actuele context de transitie naar een vitale infrasector. In de week voorafgaand aan de Marktdag is er dagelijks een online werksessie op uitnodiging waarin deelnemers gezamenlijk aan de slag gaan met een deelonderwerp van de transitie. Bureau &MAES adviseert over de opzet van de Marktdag en de invulling van de inhoudelijke programma’s. Ook verzorgt Bureau &MAES de gespreksleiding van alle bijeenkomsten. 

do24 nov

VNG Congres lokale preventieakkoorden

Preventie staat bij veel gemeenten hoog op de agenda. Tegelijkertijd is het een traject van de lange adem en zijn de resultaten lastig in harde cijfers te vervatten. Hoog tijd om in de spotlights te zetten wat werkt, waarom het werkt en hoe we het verder brengen.

Daarom nodigt de VNG u uit om tijdens het Congres Lokale Preventieakkoorden u te laten inspireren door de gezamenlijke inzet, doorontwikkeling en verdieping van preventie.

Ruben Maes is dagvoorzitter bij dit congres.

DeFabrique, Utrecht

do8 dec

Mediationcongres 2022: grenzen aan vrijheid?

Op donderdag 8 december aanstaande organiseert de MfN het Mediationcongres 2022. Dit jaar weer een fysiek congres in Spant! Bussum. Het thema van deze 13de editie is: ‘Grenzen aan vrijheid?’. De vrijheidsbeperkende maatregelen van de afgelopen twee jaar hebben ons op een indringende manier laten beseffen hoe kwetsbaar vrijheid eigenlijk is. Ook internationaal zijn we hard met onze neuzen op de feiten gedrukt. Vrijheid is niet vanzelfsprekend en niet onbegrensd. Voor de professionele mediator een uitdaging. Waar zit de nieuwe en werkbare balans? Keynote-spreker Roxane van Iperen is hier eveneens naar op zoek met haar oproep tot reflectie en haar zoektocht naar gedeelde waarden in een gepolariseerde samenleving.

Bureau &MAES verzorgt het dagvoorzitterschap bij dit congres.

Spant! - Bussum