nl en

WerkveldEuropa

Jaar 2016

Bestemming Eindhoven

Bestemming Eindhoven – Stranger in Paradise

Binnen het project ‘Europa in je huiskamer’ organiseerde Bureau &MAES in opdracht van de Europese Commissie in Nederland en in samenwerking met EDIC Eindhoven en NatLab de film- en debatavond Bestemming Eindhoven over het vluchtelingenvraagstuk.

De prikkelende documentaire Stranger in Paradise houdt ons een spiegel voor met betrekking tot de Europese vluchtelingencrisis. Regisseur Guido Hendrikx laat zien waar de verwachtingen en dromen van vluchtelingen botsen met de werkelijkheid en regels binnen Europa. Hoe willen wij in Eindhoven met dit dilemma omgaan? In 2016 opende filmfestival IDFA met de film Stranger in Paradise, waarvoor Hendrikx de felbegeerde juryprijs won voor beste documentaire. Na afloop van de film was er een nagesprek met Guido Hendrikx.

De film vormde het vertrekpunt van een dialoog over het vluchtelingenvraagstuk en de situatie in Eindhoven tussen experts en Eindhovenaren die een sleutelpositie bekleden in hun wijk, op het werk, in het onderwijs en media en cultuur. Dit gesprek werd geleid door moderator Tim Vermeulen (programma directeur Dutch Design Week). Petra Stienen, arabist en voormalig diplomaat (Syriƫ en Egypte), was aanwezig als vraagbaak.

Andere projecten

Zeeuwse Oesterontmoeting 28 september 2020

  • Europa
  • Online bijeenkomsten
  • Openbaar bestuur

StartUp Fest Europe

  • Arbeidsmarkt
  • Europa