nl en

Dag van Gelderland 2019

Voor de editie van 2019 is Rijksbouwmeester Floris Alkemade gevraagd om als hoofdcurator het programma voor de Dag van Gelderland vorm te geven.

Hij nam ons op originele wijze mee in zijn kijk op de onderwerpen energietransitie, biodiversiteit en vestigingsklimaat. Bezoekers Wandelden mee door een Italiaanse renaissancetuin, van grot tot paleis als parabel voor de ontwikkeling van de mens. Onderweg kwamen er inspirerende sprekers voorbij, die reflecteren op de ontwikkelingsgeschiedenis van de mens en de dilemma’s waar wij vandaag de dag voor staan.

Wij mensen willen met alle beschikbare kennis en technieken heel graag oplossingen bedenken: voor het vervangen van fossiele brandstoffen, voor het verlies van biodiversiteit, voor het verbeteren van ons woon- en werkklimaat. Die drang om te handelen kan leiden tot verkeerde resultaten. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we goede beslissingen maken op deze drie belangrijke thema’s? Vanuit deze hoofdvraag vertrok het programma. Aan het woord kwamen: Rebekka de Wit, Ad Verbrugge, Manon Ossevoort en Ronald Rietveld.

In samenwerking met Congres & Eventbureau SPITZ ondersteunde Bureau &MAES de provincie bij het maken van het inhoudelijke programma.

Gerelateerde projecten