nl en

za22 apr

Human Library Apeldoorn

CODA, Apeldoorn

10:00-16:00 uur

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

zaterdag 22 april
CODA Apeldoorn
11:00-16:00 uur
Gratis toegang

Durf jij het aan om je vooroordeel te ontmoeten?
De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

De Human Library wordt georganiseerd door de plaatselijke EDIC.
Deze Europe Direct Informatie Centra verstrekken algemene informatie over de Europese Unie en organiseren evenementen die het Europees bewustzijn verhogen en actief Europees burgerschap stimuleren.