nl en

Podcast overzicht

Bureau &MAES maakt podcasts waar we in gesprek gaan met verschillende gasten over hun werkzaamheden en de maatschappelijke ontwikkelingen. Omdat elke podcast uniek is, creëren we per podcast een nieuwe luisterervaring. Zo gaan we langs bij de sprekers op hun kantoor, vragen we mensen op straat naar hun ervaringen en mening of nemen we gesprekken op bij festivals en congressen. Daarnaast hebben we sinds kort onze eigen podcast.

Denkt u erover na om zelf een podcast te maken? Wij helpen graag door u te adviseren en/of mee te helpen bij de productie.

Veel luisterplezier!


De Toekomst van Toezicht

Seizoen 3 afl. 4: Toezicht op de Europese arbeidsmarkt
In deze podcast spreken we met Rits de Boer, inspecteur-generaal van de Nederlandse Arbeidsinspectie en Martijn Groenleer, hoogleraar bestuurskunde aan de Tilburg University over de veranderingen op de Europese arbeidsmarkt en hoe de inspectie daarmee omgaat.

De Vernieuwde Stad

Wijkwandeling
Stadmaker Floor Ziegler gaat in de wijk Kruiskamp te Amersfoort in gesprek met mensen op straat, in de hoop pure verhalen te vangen. Wat vinden bewoners van hun wijk, hebben ze ideeën voor de toekomst of willen ze juist herinneringen van vervlogen tijden delen? Ga mee op haar wijkwandeling!

Gesprekken over de Publieke Zaak

Tijdig Bestuur | Deel 2
Welke plek geef je de vraagstukken waarvan je weet dat je ze niet weet? In het tweede deel van het gesprek tussen Martijn van der Steen en Albert Jan Kruiter gaat het over de manieren waarop je als organisatie om kan gaan met voorspelbare verrassingen en hoe je als organisatie alert blijft.

Jaarverslag Ombudsman Metropool Amsterdam

Jaarverslag Ombudsman Metropool Amsterdam | Deel 2
Arre van Zuurmond, Ombudsman van de Metropool Amsterdam en Anne Martien van der Does, Kinderombudsman van Amsterdam en Zaanstad vertellen over hun rol om structurele problemen tussen de burgers en de overheid op te lossen.

Marktdag Rijkswaterstaat 2019

Marktdag Rijkswaterstaat 2019 | Aflevering 4
Mede-oprichter van de start-up Ratio Computer Aided Systems Engineering Tim Wilschut ontwerpt modellen voor systeemarchitecten en ingenieurs die zo gestructureerd zijn dat ze verwarring in het bouwproces voorkomen. Waarom is Tim eigen ondernemer geworden?

Podcast Bureau &MAES

Podcast Bureau &MAES: Het nieuwe sociale contract
Wat te doen als je tijdens je werk tegen grote vragen aanloopt en je er graag met iemand over wil spreken? Of als je een verhaal hoort dat je graag wilt delen? Dan maak je een podcast! Een paar keer per jaar produceert Bureau &MAES een eigen podcast waarin we met verschillende gasten grote vragen bespreken.

Voor goed sterven

Voor goed sterven
Hoe denkt Nederland over de laatste levensfase? Kan je vertrouwd raken met de dood? En hoe voer je hier gesprekken over? In deze podcast praten Barbara van Beukering, Jan Latten en Henk Nies over de laatste levensfase en het belang over het voeren van gesprekken over het levenseinde, voltooid leven, zingeving en euthanasie.