nl en

Podcast overzicht

In de maatschappelijke vraagstukken waaraan wij werken komen veel perspectieven samen. Er is altijd meer kennis en expertise aanwezig dan je in een advies of in een bijeenkomst kwijt kunt. Een podcast helpt om die kennis en expertise ook een stem te geven.

Wij maken podcasts voor diverse opdrachtgevers. Van losse afleveringen voor specifieke onderwerpen of gelegenheden, tot series om een thema goed uit te diepen. Wij verzorgen de inhoudelijke redactie, gespreksleiding, opname, montage en publicatie van de podcast.

Ook maken wij onze eigen podcastreeks ‘Een goed gesprek’, waarin we maatschappelijke vraagstukken bespreken met mensen uit ons netwerk die ons inspireren. Hieronder zijn alle podcasts die wij hebben gemaakt te beluisteren.

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Bureau &MAES via secretariaat@en-maes.nl of 020-262 12 20.

Bureau &MAES podcast

Bureau &MAES Podcast: Voorbij de digitale kooi
Digitale technologie is fantastisch! Maar hoe verhouden de gevolgen van digitalisering zich verhouden tot onze democratie en rechtsstaat? Elsbeth van den Hazel hierover in gesprek met Sem Nouws, promovendus aan de TU Delft. Hoe komen we voorbij de digitale kooi?

De Toekomst van Toezicht

Seizoen 4 afl. 3: Hoe breng je openheid in een vanouds gesloten bolwerk?
Hoe houd je onafhankelijk toezicht op een van oudsher gesloten bolwerk als Defensie? En hoe creëer je de openheid die bijdraagt aan vertrouwen?. Deze vragen komen aan de orde in deze derde aflevering van het vierde seizoen van de podcastserie De Toekomst van Toezicht.

De Transitie

De Transitie | Duurzaamheid creëer je samen
Hoe zorgen we ervoor dat we samenwerken om duurzaamheidswensen over te zetten in duurzaamheidsacties? In de tweede aflevering van De Transitie gaat Ruben Maes in gesprek met Elisabetta Manunza (hoogleraar Europees en internationaal aanbestedingsrecht) en Bart van Breukelen (voorzitter van bouw- en infraconcern TBI) over het aanjagen van duurzaamheid.

De Vernieuwde Stad

Wijkwandeling
Stadmaker Floor Ziegler gaat in de wijk Kruiskamp te Amersfoort in gesprek met mensen op straat, in de hoop pure verhalen te vangen. Wat vinden bewoners van hun wijk, hebben ze ideeën voor de toekomst of willen ze juist herinneringen van vervlogen tijden delen? Ga mee op haar wijkwandeling!

Gesprekken over de Publieke Zaak

Tijdig Bestuur | Deel 2
Welke plek geef je de vraagstukken waarvan je weet dat je ze niet weet? In het tweede deel van het gesprek tussen Martijn van der Steen en Albert Jan Kruiter gaat het over de manieren waarop je als organisatie om kan gaan met voorspelbare verrassingen en hoe je als organisatie alert blijft.

Jaarverslag Ombudsman Metropool Amsterdam

Jaarverslag Ombudsman Metropool Amsterdam | Deel 2
Arre van Zuurmond, Ombudsman van de Metropool Amsterdam en Anne Martien van der Does, Kinderombudsman van Amsterdam en Zaanstad vertellen over hun rol om structurele problemen tussen de burgers en de overheid op te lossen.

Marktdag Rijkswaterstaat 2019

Marktdag Rijkswaterstaat 2019 | Aflevering 4
Mede-oprichter van de start-up Ratio Computer Aided Systems Engineering Tim Wilschut ontwerpt modellen voor systeemarchitecten en ingenieurs die zo gestructureerd zijn dat ze verwarring in het bouwproces voorkomen. Waarom is Tim eigen ondernemer geworden?

Nationale Bibliotheekcongres 2022

Digitaal burgerschap met Marleen Stikker
Het digitaal vaardig maken en houden van de Nederlandse burger is een van de grootste maatschappelijke opgaven van het moment. In deze podcast vertelt Marleen Stikker over de uitdagingen van een steeds digitaler wordende samenleving en wat die veranderingen van burgers vragen. Deze podcast is opgenomen tijdens het Nationale Bibliotheekcongres 2022.

Tech voor Twaalf

Tech voor Twaalf S1A4: Ga op ontdekkingstocht in de uitvoering en gun jezelf te dromen over hoe technologische ontwikkelingen ons werk van overmorgen gaan beïnvloeden
In de vierde en laatste aflevering van de Tech voor Twaalf podcast praat Ruben Maes met Wouter Dronkers (MT-lid en plaatsvervangend directeur Sanctie- en Slachtofferbeleid bij het ministerie van Justitie en Veiligheid) over scherp blijven op de juiste toepassing van technologie met alle mogelijkheden die er zijn.

Voor goed sterven

Voor goed sterven
Hoe denkt Nederland over de laatste levensfase? Kan je vertrouwd raken met de dood? En hoe voer je hier gesprekken over? In deze podcast praten Barbara van Beukering, Jan Latten en Henk Nies over de laatste levensfase en het belang over het voeren van gesprekken over het levenseinde, voltooid leven, zingeving en euthanasie.