nl en

vr1 okt

Lancering Academische Werkplaats Brede Welvaart

Op 1 oktober 2021 vindt de officiële lancering van de Academische Werkplaats ‘Brede welvaart in de regio’ plaats. In een afwisselend, twee uur durend programma met o.a. prof. dr. Wim van de Donk (rector magnificus TiU) en andere gasten uit wetenschap én praktijk, staan we stil bij de vraag wat nodig is om de brede welvaart van regio’s te versterken. Hoe kunnen spelers in de regio – overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven en burgers – werk maken van brede welvaartsontwikkeling? Ben je actief in de regio en streef je naar een sociaal veerkrachtiger en duurzamer economie, dan mag je deze bijeenkomst niet missen.

Jorn Matena verzorgt het dagvoorzitterschap bij deze bijeenkomst.

12.00 - 14.00 uur

ma4 okt

Rondetafelsessie Time to Act

Rondetafelsessie Time to Act Tijdens de Nederlandse Dansdagen en op de eerste dag van de Week van de Toegankelijkheid gaan we tijdens een rondetafelsessie in gesprek over de conclusies uit het internationale onderzoek Time to Act over de toegankelijkheid van de cultuursector. Jorn Matena is gespreksleider van de rondetafelsessie.

ma1 nov

Dag van de Stad 2021

De Dag van de Stad reist dit jaar ‘Terug naar de toekomst’. Op 1 november leren we niet alleen van elkaar, maar putten we ook inspiratie uit het verleden. En gaan we samen met jou op zoek naar het antwoord op de vraag hoe de geschiedenis van een stad een inspiratiebron kan zijn voor haar toekomst.

Het hoofdprogramma van de Dag van de Stad vindt fysiek plaats, in en om Heerlen. De plenaire opening, lezingen van Jan Gehl, Michel Huisman en Maarten van Rossem en de last lectures kun je ook online bijwonen. Daarnaast worden er ook een aantal extra onderdelen voor online deelnemers georganiseerd.

Bureau &MAES verzorgt het dagvoorzitterschap bij dit evenement.

Parkstad Limburg Theaters
Burgemeester van Grunsvenplein 145
6411 AS Heerlen

wo3 nov

RES-congres

Het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NPRES) organiseert op woensdag 3 november tijdens de Nationale Klimaatweek, het allereerste RES-congres onder leiding van Ruben Maes.

Leren van inzichten uit de praktijk en van elkaar. Maar ook inspiratie opdoen en je netwerk uitbreiden. Dat kan je doen tijdens dit congres voor medewerkers van overheden, maatschappelijke organisaties, netbeheerders, marktpartijen, wetenschappers en (burger)initiatieven die betrokken of geinteresseerd zijn in de Regionale Energiestrategie.

Het belooft een afwisselende dag te worden met inhoudelijke sessies, workshops en ronde tafelgesprekken rond het thema ‘Samenspel in de regio – vizier op 2050’.

Rijtuigenloods, Amersfoort

do11 nov

Werkconferentie Utrechtzorg

Op 11 november organiseert Utrechtzorg de werkconferentie “Samen zorgen voor de toekomst” voor bestuurders en HR-managers van deelnemende organisaties en onderwijs uit de regio. Een dag waarop we u willen inspireren, prikkelen en vooral ook in de actiestand willen zetten. Om zo samen de eerste stappen te zetten op weg naar een toekomstbestendige arbeidsmarkt.

Bureau &MAES verzorgt het dagvoorzitterschap bij deze conferentie.

 

do18 nov

Werksessie Gemeente Amersfoort Diversiteit & Inclusie

Werksessies Diversiteit & Inclusie Tijdens twee werksessies gaan Amersfoortse cultuurinstellingen aan de slag met het vertalen van de Code Diversiteit & Inclusie naar hun eigen werkpraktijk. Welke stappen kunnen er op het gebied van Programma, Publiek, Personeel en Partners gezet worden voor een meer divers en inclusief cultureel veld. Vanuit Bureau &MAES maken we het programma van de werksessie en begeleiden we de bijeenkomsten.

vr19 nov

Congres 70 jaar Woonzorg Nederland

Op vrijdag 19 november viert Woonzorg Nederland haar 70-jarig bestaan met een inspirerend congres. Samen met de samenwerkingspartners reflecteert Woonzorg Nederland op de maatschappelijke kansen en uitdagingen van seniorenhuisvesting in Nederland. Hoe kunnen ze de toenemende vraag naar seniorenhuisvesting invullen, waarbij zezorg, ruimtelijke en sociologische aspecten integraal meenemen?

Bureau &MAES is betrokken bij de inhoudelijke en praktische organisatie en verzorgt op 19 november de gespreksleiding.

do25 nov

Werksessie Gemeente Amersfoort Diversiteit & Inclusie

Werksessies Diversiteit & Inclusie Tijdens twee werksessies gaan Amersfoortse cultuurinstellingen aan de slag met het vertalen van de Code Diversiteit & Inclusie naar hun eigen werkpraktijk. Welke stappen kunnen er op het gebied van Programma, Publiek, Personeel en Partners gezet worden voor een meer divers en inclusief cultureel veld. Vanuit Bureau &MAES maken we het programma van de werksessie en begeleiden we de bijeenkomsten.

do2 dec

Mediationcongres 2021: verbreed je horizon!

Op donderdag 2 december aanstaande organiseert de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) de twaalfde editie van het Mediationcongres. Ook deze keer online, voor alle zekerheid. Met een nieuwe blik: de afgelopen periode heeft immers grote impact op onze persoonlijke ontwikkeling en op de maatschappelijke verhoudingen. Een uitgelezen kans voor nieuwe kennis, nieuwe inzichten, nieuwe ontmoetingen.

Ruben Maes is gespreksleider bij dit congres.

Online

10.00 - 13.30 uur