nl en

di21 jan

Congres Gepersonaliseerd Leren

Op 21 januari 2020 organiseert het SBO het congres Gepersonaliseerd Leren.

Zet (digitale) onderwijsinnovatie in om gepersonaliseerd onderwijs mogelijk te maken in jouw onderwijsorganisatie. Bereid je voor op een verandering om het onderwijs aan te passen aan de behoefte van de student & de samenleving.

De vraag van leerlingen, studenten en de maatschappij is in ontwikkeling en blijft zich ontwikkelen. De reactie van het onderwijs is essentieel om hier aan tegemoet te komen! Prikkel, stimuleer, daag leerlingen en studenten uit en bereid ze voor op werken in de 21e eeuw. Ontwikkel persoonlijke talenten en creëer een omgeving waarin de student en de docent het onderwijs samen (verder) ontwikkelen. Kortom: innoveer jouw onderwijsorganisatie en maak gepersonaliseerd onderwijs realiteit!

Jorn Matena van Bureau &MAES verzorgt het dagvoorzitterschap bij deze bijeenkomst.

Mediaplaza, Jaarbeurs, Utrecht

di28 jan

Festival Forensische Zorg 2020

Het Festival Forensisch Zorg kent altijd een thema. Dit jaar is gekozen voor Spanning. Door een aantal ernstige incidenten in de afgelopen jaren ligt het werkveld nog meer dan voorheen onder een vergrootglas. Dat leidt tot spanning: in de maatschappij, maar ook onder cliënten en medewerkers of tussen ketenpartners. Hoe gaan we met die spanning om in ons dagelijks werk?

Bureau &MAES is verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering van de plenaire opening en afsluiting en leidt de dag.

DeFabrique, Westkanaaldijk 7, Utrecht

09.30 - 19.30 uur

do19 mrt

Raising the future

Raising the Future is een initiatief van KINDwijzer, het landelijke netwerk van toonaangevende maatschappelijke kinderopvangorganisaties.

De professionals in de jeugdketen (kinderopvang, het onderwijs en de jeugdzorg) bereiden kinderen voor op de wereld van morgen. Een grote verantwoordelijkheid, zeker in een wereld die zich meer en meer kenmerkt door individualisering en prestatiedruk, toenemende sociale segregatie en kansenongelijkheid, en waar technologische ontwikkelingen en de maatschappelijke ontwikkelingen elkaar in een hoog tempo aanjagen.

Daarom is het tijd om stil te staan bij de vraag: ‘Waartoe voeden wij op binnen de huidige context?’ Op 19 maart 2020 bieden wij u ‘time to think’. Samen met andere richtinggevende vakgenoten betrokken bij de jeugdketen: bestuurders, politici, professionals, denkers en schrijvers, wetenschappers en journalisten.

Bureau &MAES is verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering en organisatie van het congres en verzorgt het dagvoorzitterschap.

De Rijtuigenloods, Amersfoort

10.00 - 18.00 uur