nl en

vr8 mrt

NL Vitaal conferentie

Op vrijdag 8 maart staat de landelijke NL Vitaal conferentie gepland.  NL Vitaal is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en NL2025.

Er zal een grote en sterke groep wethouders en leiders vanuit het bedrijfsleven, zorg, onderwijs, sport en maatschappelijke organisatie aan de slag om afspraken te maken om de Nederlandse jeugd in een gezonde omgeving te laten opgroeien.

Ruben Maes is dagvoorzitter bij deze conferentie.

Utrecht

13.00 - 17.00 uur

di19 mrt

VNG Belastingconferentie 2019

Al 25 jaar is de VNG Belastingconferentie het trefmoment voor iedereen die werkzaam is in de lokale belastingen en de Wet WOZ. Gemeentebelastingen; het is en blijft mensenwerk. Dit jaar daarom extra aandacht voor de mens achter het proces. Structuren zijn noodzakelijk, maar mensen doorslaggevend.

Tijdens deze jubileumeditie van de Belastingconferentie vindt u naast het gevarieerde aanbod aan kennisworkshops ook meer aandacht voor de vaardigheden die het vakgebied van ons verlangt.

Bureau &MAES verzorgt het dagvoorzitterschap bij deze conferentie.

 

 

Congrescentrum Papendal, Arnhem

do28 mrt

Uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs en symposium

Sinds 2010 wordt op initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 een nationale prijs toegekend aan de gemeente met het beste erfgoedbeleid: de BNG Bank Erfgoedprijs. De gemeente Leiden won in 2018, en is daarom gastgemeente voor de prijsuitreiking van editie 2019. Voorafgaand aan de prijsuitreiking vindt traditiegetrouw een symposium plaats, met als vast onderdeel verschillende excursies.

Ruben Maes is dagvoorzitter bij het symposium.

Leiden

10.30 - 17.00 uur

di2 apr

Training Gespreksleiding

Leidt u met enige regelmaat vergaderingen, discussies, brainstorms of workshops? Of wilt u leren hoe u een groepsgesprek effectief leidt?
Lees hier meer over het programma.
Schrijf u nu in voor de open training op dinsdag 2 april 2019 van 09.00 tot 13.00 uur op de Prinsengracht 1 te Amsterdam via secretariaat@en-maes.nl

Prinsengracht 1, Amsterdam

09.00 - 13.00 uur

wo10 apr

Congres De Staat van het Onderwijs

Woensdag 10 april 2019 vindt het congres De Staat van het Onderwijs 2019 plaats. Op deze dag presenteren wij de bevindingen uit de gelijknamige publicatie en gaan we hierover met elkaar in gesprek. Het beloofd een interessante en leerzame dag te worden voor iedereen die te maken heeft met het onderwijsveld.

Tijdens het congres wordt De Staat van het Onderwijs 2019 uitgereikt aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het programma bevat hiernaast diverse interactieve workshops en sessies.

Bureau &MAES denkt mee met de opzet en verzorgt het dagvoorzitterschap.

De Fabrique, Maarssen

09.00 - 16.00 uur

do11 apr

Congres ‘Meer grip op wachttijden in de GGZ’

Op donderdag 11 april 2019 vindt het tweede congres ‘Meer grip op wachttijden in de GGZ’ plaats.

Kennis delen en leren van elkaar: dat is het doel van dit congres. Iedere patiënt die langer dan noodzakelijk en verantwoord moet wachten op geestelijke gezondheidszorg (GGZ), is er immers één te veel.

Begin 2019 is het programma bekend, maar zeker is dat staatssecretaris Paul Blokhuis komt én dat er weer allerlei interessante workshops worden georganiseerd. Er zijn diverse mooie initiatieven om de wachttijden terug te dringen. Daarnaast worden de uitkomsten van onderzoeken naar mogelijke oplossingen gepresenteerd.

Bureau &MAES verzorgt het dagvoorzitterschap bij deze bijeenkomst.

De Eenhoorn, Amersfoort

10.00 - 16.00 uur