nl en

vr15 jan

Online seminar “Leren samen werken aan opgaven”

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) organiseert in samenwerking met de NSOB op 15 januari 2021 een online seminar met als titel Leren samen werken aan opgaven waar het NSOB/PBL essay Leren institutionaliseren: Reflecties bij het leren door de Rijksoverheid in de deal-aanpak wordt besproken.

Ruben Maes modereert deze bijeenkomst.

Online

14.00 uur

di26 jan

Festival Forensische Zorg 2021 – “Close(d)”

Het thema van het Festival Forensische Zorg is Close(d). We moeten open functioneren terwijl juist onze sector als gesloten ervaren wordt. We werken aan de juiste balans tussen nabijheid en geslotenheid in alle aspecten van ons werk. Wat is de juiste balans tussen ‘gesloten zijn’ voor de buitenwereld door onbekendheid met ons werk en tussen open zijn over onze werkwijze en de afwegingen die we maken? De balans tussen behandelen en verlof: van afgesloten van de maatschappij, naar de stap terug de maatschappij in. Welke uitdagingen liggen er voor ons, structureel of tijdelijk, in tijden van deze corona-crisis? Hoe zorgen we ervoor dat we de beste zorg met de juiste mate van veiligheid die iemand nodig heeft kunnen blijven geven?

Bureau &MAES is verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering van de plenaire opening en afsluiting en leidt de dag.

Online

wo10 feb

Conferentie Cultuureducatie met Kwaliteit: De Diepte In

Op 10 februari vindt de afsluitende conferentie van Cultuureducatie met Kwaliteit plaats. Deze keer wordt niet alleen een jaar CmK afgesloten, maar de hele vierjarige periode. Een perfect moment dus om met een grote groep experts samen te bouwen aan een mooie dag. Met terugblikken en vergezichten, wijze lessen om te delen, hobbels en hoe ze te nemen, kijkjes in de keuken en onverwachte keuzes. Kortom, we gaan met z’n allen de diepte in!

Bureau &MAES verzorgt het dagvoorzitterschap bij deze bijeenkomst.

Online

do18 feb

Cedris-lezing 2021: De Waarde van Werk door Lex Burdorf

Jaarlijks wordt de Cedris-lezing georganiseerd om extra aandacht te vragen voor het maatschappelijke én economische belang van betaald werk voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2021 vindt de lezing plaats op donderdag 18 februari. Lex Burdorf, hoogleraar aan het Erasmus Medisch Centrum, verzorgt dit jaar de lezing. In 2018 mochten we hem verwelkomen op ons congres ‘De Waarde van Werk’ en we zijn er trots op dat hij nu de lezing zal verzorgen.

Ook dit jaar gaat de lezing over ‘De Waarde van Werk’. Veel mensen hebben onvoldoende toegang tot de arbeidsmarkt. Onderzoek laat zien dat betaalde arbeid goed is voor je gezondheid, eigenwaarde en sociale netwerk. Traditioneel wordt de begeleiding naar de arbeidsmarkt sterk bepaald door de capaciteiten van het individu, maar de mogelijkheden en aanpak van de werkgever zijn net zo belangrijk. Deze lezing laat zien wat belangrijk is om de arbeidsmarktpositie van kwetsbare groepen te verbeteren.

Bureau &MAES verzorgt het dagvoorzitterschap bij deze bijeenkomst.

Online

14.00 - 17.00 uur