nl en

do6 sep

Nacht van de Leefomgeving

Het Planbureau voor de Leefomgeving organiseert op 6 september 2018 de Nacht van de Leefomgeving in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst neemt staatssecretaris Van Veldhoven de Balans van de Leefomgeving 2018 in ontvangst.

Ruben Maes is moderator bij deze bijeenkomst.

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

20.00 - 22.30 uur

wo19 sep

NVBW Ledenvergadering en Masterclass “Weten van en werken aan inclusiviteit”

De masterclass heeft als thema: “Weten van en werken aan inclusiviteit”.

Inclusieve samenleving: een samenleving waar iedereen kan meedoen. De inclusieve samenleving vormt voor velen een wenkend perspectief en is misschien zelfs een noodzakelijk concept voor duurzaam samenleven. Maar wat weten wij als corporatiebestuurders eigenlijk van inclusiviteit om effectief een bijdrage te leveren aan een inclusieve samenleving? Dit gaan we samen tijdens deze masterclass ontdekken.

Onder leiding van Ruben Maes zullen we meer te weten komen over de feiten&cijfers van inclusiviteit met professor Hans Boutellier en over de praktijk hiervan met oud wethouder Zaanstad, Jeroen Olthof.

Postillion Hotel, Bunnik

13.00 - 16.00 uur

vr5 okt

Museumkennisdag 2018

Voor museummedewerkers organiseert de Museumvereniging de Museumkennisdag, met inspirerende sprekers en uitdagende expertmeetings. Jorn Matena is dagvoorzitter tijdens dit programma.

Den Haag

09.30 - 17.30 uur

vr5 okt

De Vernieuwde Stad – “Waardevol Wonen – Investeren in een Inclusieve Stad”

Voor De Vernieuwde Stad is het thema van de inclusieve stad een samenballing van waar we ons de afgelopen jaren over gebogen hebben: de toestroom van meer kwetsbare huishoudens – qua inkomen, lichamelijke en geestelijke gezondheid, leeftijd en achtergrond – naar onze wijken, buurten, complexen en portieken, en de vraag hoe wij beter in staat zijn om vanuit het wonen mensen met individuele vraagstukken op maat te kunnen ondersteunen, waarbij we over grenzen van ons eigen domein heen kijken en in alliantie met andere partijen, vanuit een zoveel mogelijk ontkokerd beleid, zelfregie en waardigheid bevorderen.

Wat ons betreft zit de rol van corporaties in het meehelpen de waarden van de bewoners te leren kennen en het hen een woonplek geven die aansluit bij die waarden. Dat noemen wij Waardevol Wonen.

Wat verstaan we onder een inclusieve stad? Hoe bereiken we een inclusieve stad? Wat is ieders rol, en wat is het handelingsperspectief van de woningcorporaties?

&MAES ondersteunt De Vernieuwde Stad met de programmering en organisatie. Ruben Maes is dagvoorzitter van het jaarcongres.

Muntgebouw, Utrecht

13.00 - 17.00 uur

do11 okt

Training Gespreksleiding

Leidt u met enige regelmaat vergaderingen, discussies, brainstorms of workshops? Of wilt u leren hoe u een groepsgesprek effectief leidt?
Lees hier meer over het programma.
Schrijf u nu in voor de open training op donderdag 11 oktober 2018 van 09.00 tot 13.00 uur op de Prinsengracht 1 te Amsterdam via secretariaat@en-maes.nl

Prinsengracht 1, Amsterdam

09.00 - 13.00 uur

za10 nov

Human Library Apeldoorn

Tijdens het Human Library evenement kunnen bezoekers 20-30 minuten durende gesprekken voeren met ‘Levende Boeken’, in het echt
mensen, die te maken hebben met vooroordelen in hun dagelijkse leven. Dit alles om een mogelijkheid te bieden voor een dialoog tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden spreken. In opdracht van Europe Direct.

CODA Apeldoorn

11.00 - 16.00 uur

za15 dec

Human Library Alkmaar

Tijdens het Human Library evenement kunnen bezoekers 20-30 minuten durende gesprekken voeren met ‘Levende Boeken’, in het echt
mensen, die te maken hebben met vooroordelen in hun dagelijkse leven. Dit alles om een mogelijkheid te bieden voor een dialoog tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden spreken. In opdracht van Europe Direct.

Bibliotheek Alkmaar

13.30 - 17.00 uur