nl en

wo1 nov

NP RES Congres Regionale Energie en Lokale Warmte

Op 1 november 2023 organiseren NP RES en Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) samen het Congres Regionale Energie en Lokale Warmte in de Jaarbeurs in Utrecht. Een logische stap omdat warmte en duurzame opwek elkaar in de praktische uitvoering van de energietransitie steeds vaker tegenkomen.

Het congres is voor iedereen die betrokken is bij de energie- en warmtetransitie: ambtenaren en bestuurders die met de klimaatopgave bezig zijn, (burger)initiatieven, woningbouwcorporaties, energiecoöperaties, netbeheerders, maatschappelijke organisaties, marktpartijen en wetenschappers.

Bureau &MAES verzorgt het dagvoorzitterschap bij dit congres.

Jaarbeurs, Utrecht

vr24 nov

Mediation Congres

Op vrijdag 24 november aanstaande organiseert de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) de veertiende editie van het Mediationcongres in Spant! Bussum. Demissionair minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind opent het congres.

Er is altijd een reden tot optimisme. Ook in een tijd van maatschappelijk onbehagen, met toenemende onzekerheid en groeiende ongelijkheid. Meningsverschillen worden conflicten, verhoudingen tussen individuen en groepen staan op scherp.

De kracht van mediation wordt in steeds meer sectoren van de samenleving onderkend. Dat geeft ruimte om te werken aan perspectief. Duurzame oplossingen komen tot stand waar mensen in staat gesteld worden daarbij zelf de regie te behouden.

Ruben Maes is dagvoorzitter bij dit congres.

Spant!, Bussum